ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ

Η Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα νέων επιστημόνων με αποκλειστική ενασχόληση την πολιτισμική, τουριστική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του Πάρκου Φιλίππων. Καθώς ο πυλώνας “Περιβάλλον” είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ποιότητα ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος, ο οργανισμός προτείνει και υλοποιεί πληθώρα περιβαλλοντικών έργων από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Για την πόλη της Δράμας θα ετοιμάσουν:

  • 1 εβδομαδιαία δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με πληθώρα δημιουργικών δραστηριοτήτων από τις 16-22 Σεπτεμβρίου
  • Μια διαφημιστική καμπάνια σε Facebook, Instagram, Youtube για την χρήση του ηλεκτρικού ποδηλάτου
  • Την ανάπτυξη του ολοκληρωμένου πιλοτικού συστήματος «Internet of Things” για «έξυπνα» ηλεκτρικά ποδήλατα (Smartebike)
  • Ενημερωτικά βίντεο για την χρήση του ποδηλάτου και το πως να μετατρέπεις ένα συμβατικό ποδήλατο σε ηλεκτρικό

Στόχος τους είναι το νεανικό κοινό, οι μαθητές, οι νέοι και οι νέοι γονείς να αγαπήσουν το ποδήλατο!

ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ

O Δήμος Δράμας είναι από τους βασικούς διοργανωτές και εμπνευστές της δράσης “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, με αποδεδειγμένο ενδιαφέρον στην προώθηση και εφαρμογή δράσεων και υποδομών βιώσιμης κινητικότητας από το 2016. Μέσα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του βρίσκεται η αναζήτηση καινοτόμων πολιτικών και εφαρμογών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δράμας και του περιβάλλοντος. Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η μείωση των ρύπων και του θορύβου, η ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών και η μέτρηση και παρακολούθηση των περιβαλλοντικών δεδομένων είναι υψηλά στην ατζέντα της δημοτικής αρχής.

1ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Δράμας είναι το πρώτο από τα δύο ημερήσια (σε πρωινό ωράριο) ΕΠΑ.Λ. που λειτουργούν στην πόλη της Δράμας. Η φοίτηση διαρκεί τρία χρόνια και τα μαθήματα περιλαμβάνουν μαθήματα γενικής παιδείας, τεχνικά μαθήματα και εργαστηριακές ασκήσεις σε αντίστοιχους χώρους εργαστηρίων.

Με πολύ χαρά μέλη της σχολικής κοινότητας ανέλαβαν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση της δράσης “Βολτάρουμε Ηλεκτρικά”, σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας, έτσι ώστε να προβάλουν την χρήση του συμβατικού αλλά και ηλεκτρικού ποδηλάτου ως το μέλλον της βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ

Το Πράσινο Ταμείο, αναγνωρίζοντας την μεγάλη δυναμική των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και την συνεισφορά τους στην κοινωνία, την προστασία του περιβάλλοντος, την διατήρηση της βιοποικιλότητας και την κλιματική αλλαγή, επενδύει σε συνεργασίες μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων για την ανάπτυξη και εφαρμογή της εθνικής και ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πολιτικής και την προώθηση των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μέσα αυτή τη στοχοθέτηση έχει εγκρίνει την δράση “Επιδεικτική δράση προώθησης ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στην πόλη της Δράμας”, με δικαιούχο την Επιστημονική Ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους” σε σύμπραξη με το Δήμο Δράμας, στα πλαίσια του μέτρου “Καινοτόμες δράσεις με τους πολίτες” και του προγράμματος “Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες περιβαλλοντικές δράσεις 2019”.